&


Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

L’Ajuntament estrena noves activitats d'FP Ocupacional Dual per a joves en atur

L’Ajuntament de Sabadell proposa una nova modalitat formativa de Formació Professional Ocupacional Dual al Centre de Formació Cal Molins aquest 2023 per a joves d'entre 16 i 29 anys en el sector de la restauració i el comerç.

La formació en alternança i dual combina l'aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica, augmentant la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses en el procés formatiu de l’alumnat.

Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González: “es tracta d’un model educatiu més a prop de les necessitats de l'empresa amb l'objectiu final de millorar l'educació rebuda i fer-la més útil al sistema productiu, i que alhora pot permetre incrementar l’ocupabilitat de joves”.

En el cas de l’Ajuntament de Sabadell ofereix les especialitats “Activitats de vendes” i “Serveis de restaurant” per a 30 joves. En tots dos casos l’activitat consta de 630 hores i s’ha iniciat aquesta setmana. La formació es realitza al Centre de Formació Cal Molins i el Vapor Llonch i la persona participant completarà el seu aprenentatge in situ a una empresa i gaudirà alhora d’un contracte de formació en alternança. Això permetrà als participants formar-se i treballar alhora com a caixer/a de comerç, dependent/a o promotor/a comercial en el cas de l’especialitat “Activitats de vendes” i pel que fa als participants en l’especialitat de “Serveis de restaurant” com a cambrer/a de sala o de barra o com a barista.

Reedició del programa Sabadell Talent Jove

En paral·lel a la Formació Professional Dual, torna aquest 2023 una nova edició del programa Sabadell Talent Jove. L’objectiu és que joves en situació d’atur puguin rebre formació, orientació laboral i posar en pràctica els coneixements adquirits fent estades en empreses. Les persones interessades poden triar entre l’especialitat de restauració per preparar-se com a professionals de cuina i sala o de Community Manager per treballar en un futur gestionant les xarxes socials o la identitat i imatge de marca d’una empresa. El programa es desenvoluparà principalment a les instal·lacions de l’Escola de Restauració ubicada a l’edifici Vapor Llonch i del Centre de Formació Cal Molins.

Es tracta d’un programa totalment subvencionat per a les persones participants. Sabadell Talent Jove està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya d'Ocupació de Catalunya. En total el nou programa inclou fins a 30 places. Per poder participar cal tenir entre 16 i 29 anys. Pel que fa al nivell d’estudis, en el cas del programa formatiu de restauració, no és necessari tenir el títol de l’ESO, i en el cas d’optar al programa de Community Manager cal tenir una titulació de Cicle Formatiu de Grau Superior, Batxillerat, llicenciatura, diplomatura o grau amb necessitat d’especialització o de fer un canvi de sector professional que faciliti la seva inserció laboral. L’inici previst de l’activitat serà al març de 2023. Les persones interessades en optar a una de les places ofertes ho poden fer per mitjà del web https://www.vaporllonch.cat/calmolins.

 

Imprimeix Correu