&

Notícies

170 participants en plans d’ocupació fan obres i serveis d’interès general i social

Un total de 170 participants en els programes de formació i treball que l’Ajuntament de Sabadell ha desenvolupat els últims mesos han rebut un diploma que acredita el seu pas per aquests projectes.

Un total de 170 participants en els programes de formació i treball que l’Ajuntament de Sabadell ha desenvolupat els últims mesos han rebut un diploma que acredita el seu pas per aquests projectes. L’acte de cloenda va tenir lloc el divendres 20 de desembre. Es tracta dels projectes emmarcats en el programes del Servei d’Ocupació de Catalunya de Pla de Treball als Barris de la zona del parc fluvial del Ripoll i Districte 6 per a veïnat d’aquest dues zones i programa Enfeina’t per persones en atur de llarga durada.

La finalitat d’aquests programes és formar i contractar persones en atur per fer obres i serveis d’interès general i social per al conjunt de la ciutat. Són programes adreçats als col·lectius que tenen més dificultats a l’hora de trobar una feina. En aquesta ocasió, les persones han tingut un contracte que pot haver oscil·lat entre els 4 i el 12 mesos i en la majoria de casos s’ha fet formació o s’ha rebut assessorament en matèria d’ocupació dins de la jornada laboral. D’aquesta manera, es proporciona als participants, a més d’experiència laboral, els coneixements i les habilitats que els capacitin professionalment i possibilitin la seva inserció posterior en el mercat de treball.
 
Els programes que ara finalitzaran han inclòs diferents especialitats que van des de jardineria, dinamització esportiva, horticultura, estalvi d’aigua, auxiliar de la llar, auxiliar dinamització de biblioteques, auxiliars administratius/ves, atenció a la infància, videoproducció i cultura audiovisual, manteniment de patis escolars, neteja viària, construcció, pintura, fusteria, instal·lacions, mainaderes, agents energètics, agents de xarxes, així com personal tècnic.
 
Gràcies al treball d’aquestes persones s’han desenvolupat, entre altres, actuacions de millora de la via pública, habitatges socials, equipaments municipals com centres cívics i mobiliari. Així, s’han fet, per exemple, treballs de manteniment de tots els patis de les escoles públiques de la ciutat o la rehabilitació de la façana del Museu d’Art de Sabadell. A més, s’han fet treballs de neteja viària a la zona del parc Central del Vallès, parc de Can Gambús i barri d’Espronceda i també tasques de jardineria al parc de Catalunya i a la zona de trenet, parc de la Romeua, Sant Pau de Riu-sec, parc d’Odessa, bosc de la Concòrdia, parc de Can Gambús, entre altres.
 

ImprimeixCorreu