&


Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Canal de Twitter del Vapor Llonch Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

SEFED 2022-2023

QUÈ ÉS EL SEFED?

SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) és un programa de Formació Ocupacional que té l’objectiu de formar persones en matèria d’Administració i Gestió d’Empreses i, més concretament, formar administratius/ves polivalents per a pimes. S'hi reprodueixen situacions reals de treball mitjançant la simulació d’empresa com a mètode d’aprenentatge, utilitzant eines i documents d’una empresa real. SEFED es caracteritza per la innovació, la transnacionalitat, la transparència, la qualitat i el treball en xarxa. Aquest programa té una alt nivell d’inserció laboral.

A QUI S'ADREÇA?

 • A persones que estiguin interessades en reciclar-se en l’àmbit administratiu amb un nivell d'entrada al curs de ESO o equivalent (en el seu defecte es farà prova de nivell) valorant-se experiència laboral relacionada.
 • Persones inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya abans d'iniciar l'acció formativa, tant si són persones treballadores en situació d'atur com si són ocupades.

QUÈ OBTINDRÀS?

 • Un Certificat de Professionalitat de nivell 2.
 • Aprendràs “fent”, posant en pràctica l’adaptabilitat, el treball en equip,  la polivalència i totes les competències i tasques relacionades amb l’àmbit administratiu.
 • Faràs pràctiques professionals en empreses reals.
 • Millorar les teves possibilitats a l’hora de buscar feina.

DATA INICI

Data aproximada: DESEMBRE 2022 

INSCRIPCIÓ AQUÍ

+INFO

El SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) és un programa de formació ocupacional que té l’objectiu de formar a persones en matèria d’administració i gestió d’empreses i més concretament formar a administratius/ves polivalents per a pimes. En el SEFED es reprodueixen situacions reals de treball, mitjançant la simulació d’una empresa com a mètode d’aprenentatge. Per aconseguir-ho cada centre adopta la forma i la distribució d’una oficina pertanyent a una empresa que en realitat no existeix. En aquesta “empresa simulada” s’utilitzen les eines i els documents d’una empresa real i se segueixen els circuits administratius habituals d’una empresa. El conjunt de totes aquestes empreses forma una xarxa comercial d’empreses simulades que es relacionen entre elles a nivell estatal i internacional. L’estructura del SEFED pròpiament són 30 alumnes alhora amb dos/tres professors a l’aula més la figura de l’Assessor/a (seguiment i coordinació dels projectes/activitats donant suport a l’alumnat) i del Coordinador/a (dirigir el projecte formatiu i ser el responsable del funcionament de l’empresa simulada assumint la gerència d’aquesta).

CARACTERÍSTIQUES DEL PROGRAMA

 • Formació presencial amb possibilitat d’aula virtual
 • Subvencionada 100%
 • Formació intensiva
 • Obtenció de titulació oficial, certificat de professionalitat d’Activitats de gestió administrativa

REQUISITS D'ACCÉS

 • Estar en edat laboral (16 a 65)
 • Estar inscrit a l’Oficina de treball tant si s’està aturat com si s’està en actiu (clica aquí per veure exemple full DARDO)

- En cas d’estar aturat/da: Inscripció com a demandant d’ocupació

- En cas d’estar treballant: Inscripció com a millora d’ocupació o demandant d’altres serveis

PER QUÈ ES CARACTERITZA EL PROJECTE SEFED?

Es treballen competències tranversals o claus a part de les pròpies professionals.

 • Es reprodueixen els aspectes de “l’empresa simulada” i els àmbits de relació.
 • Participació activa de l’alumnat.  
 • “Aprendre fent, aprendre treballant” 
 • L’alumne/a realitza el treball i té autonomia.
 • L’equip docent organitza i condueix el departament.
 • Es treballa en xarxa, connectant i compartint coneixement i experiències facilitant així la innovació i la millora contínua.

Característiques del projecte SEFED

El programa del SEFED de l’Ajuntament de Sabadell té la seva seu a Cal Molins, C.dels Calders 32 de Sabadell i l’empresa simulada és T@lentum formació, empresa de serveis que es dedica a la formació contínua de persones adultes i a la venda i subministres de material didàctic i de programes informàtics amb un horari de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30h.

Talentum, empresa simulada

T@lentum formació va iniciar la seva trajectòria el dia 8 d’octubre de 2010 amb 16 alumnes. La nostra empresa està dividida en diversos departaments: Comercial, Recursos Humans, Financer, Compres, Logística i Recepció. La gestió està totalment informatitzada.

Imprimeix Correu