Notícies

Sabadell rep més d’1,5 milions d’euros dels fons Next Generation per al Centre de Sallarès i Deu

La Junta de Govern Local ha acceptat avui l’ajut atorgat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en el marc de Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (fons Next Generation) per fer possible el nou Centre Avançat de Formació per a la Transició Digital.

D’aquesta manera, Sabadell rep 1.546.690 € dels fons europeus per al nou equipament municipal que s’ubicarà al conjunt fabril Sallarès i Deu, amb la voluntat d’afavorir el salt tecnològic de les empreses del territori i formar a treballadors i treballadores, com també a la ciutadania en general, per adaptar-se el millor possible al context digital. Amb tot, el Centre Avançat comportarà més oportunitats dins l’àmbit laboral i nous serveis a les empreses.

El nou equipament estarà destinat a la formació tecnològica per a professionals (actius o en situació d’atur) i empreses, així com a activitats d’iniciació a internet per tota la ciutadania. El projecte comportarà l’activació de formació tecnològica bàsica, formació especialitzada, acreditació de competències digitals, escola de vocacions tecnològiques, laboratori per a nous perfils professionals i una àmplia oferta de titulacions en certificats de professionalitat tecnològics, com també espais d’ús lliure i autoaprenentatge.

Sallarès i Deu és un complex industrial conformat per 4 naus paral·leles als carrers de Cellers i de Viladomat i un cinquè edifici, perpendicular a aquestes naus, amb façana al carrer de Jacint Verdaguer. Entre altres projectes, una part ja s’està adequant per acollir la nova Escola de Restauració adscrita al Vapor Llonch.

 

Imprimeix