Vàlua 2022: nova presidència i nou pla de treball

El Programa d’Economia Social i Solidària de Promoció Econòmica de Sabadell segueix exercint durant un any més la Secretaria Tècnica de la Plataforma Vàlua, integrada per 24 entitats del Tercer Sector Social de Sabadell.

El passar dia 25 de gener va celebrar la primera reunió plenària. Durant la sessió de treball es va produir el relleu a la Presidència de la Plataforma, formada per dues representacions amb un mandat anual, i que enguany anirà a càrrec d’en Joan Madaula, President de CIPO i del Ricard Rodríguez, Director de la Fundació Main.

Com a novetat per aquest mandat es va acordar des del plenari introduir una nova fórmula en què les dues representacions sortints donaran suport a la Presidència, integrades a una Comissió Permanent. D’aquesta manera es pot facilitar el traspàs de funcions i garantir la continuïtat en les diferents línies de treball que s’estan desenvolupant, al mateix temps que es reforça el nucli de direcció de la Plataforma. Així en Sergi Asensio, Director de L’Esquitx, i en Joan Brunet, President de l’Associació ËTHOS, donaran suport a la nova Presidència durant aquest mandat del 2022.

Aquesta fórmula es va mostrar durant la sessió de treball quan la nova Presidència va fer la proposta del Pla de Treball per 2022, consensuat amb les representacions sortints, i que marca els següents objectius i línies de treball:

1.-  Potenciar les aliances amb les empreses i altres agents de la ciutat i del territori. Com a exemple es va parlar de repetir una nova edició de l’acte “Empresa amb Vàlua” que en la del mes de novembre passat va tenir un èxit de participació.

2.- Augmentar la visibilitat de Vàlua entre la ciutadania. En aquest cas des de la Presidència es planeja realitzar una activitat per a la ciutat, “Un dia amb Vàlua”, a la que es convidaran a totes les entitats i agents del municipi que vulguin adherir-se.

3.- Fer l’aposta per a la reactivació del Consell d’Acció Social i fer una relectura del Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS) per adequar-lo a les actuals circumstàncies post-pandèmia. Vàlua treballarà per impulsar aquestes eines i si cal es crearan grups de treball específics dins de la plataforma pensant un full de ruta pel 2023.

4.- Com a objectiu intern es vol fer un estudi per valorar la conveniència de buscar una forma jurídica per a la Plataforma que sigui acord amb aquest moment i que pugui donar resposta a algunes de les necessitats que actualment no es poden cobrir.

5.- Finalment, també com a objectiu intern, es vol fer una valoració de l’estat de necessitats i motivacions de les entitats que en formen part de la Plataforma per tal de que tinguin el retorn més adient i eficaç possible.

Amb l’aprovació del Pla de Treball des del plenari i el comiat de les representacions sortints, que van rebre les felicitacions dels participants a la jornada per la feina feta durant 20221, es va tancar l’acte.

 

Imprimeix