&

Orientació 4.0

Estàs en recerca activa de feina i vols trobar feina en el sector industrial? Et posem en contacte amb l'empresa! (activitat tancada)

[+INFO]

Itineraris 4.0

Hem preparat uns itineraris d'apropament perquè coneguis l'abast de la tecnologia en la indústria

Activitat tancada

[+ INFO]

Empresa 4.0

Des de la vessant de l'emprenedoria i l'empresa, us donem a conèixer projectes singulars de dinamització del teixit productiu i foment de la innovació a la indústria | Activitat tancada

[+ INFO]

Introducció a la Indústria 4.0

 

El concepte Indústria 4.0 (també conegut com a indústria intel·ligent o ciberindústria del futur) correspon a una nova manera d'organitzar els mitjans de producció.

L'objectiu que es vol assolir és la posada en marxa d'un gran nombre de fàbriques intel·ligents (smart factories) capaces d'adaptar-se més a les necessitats i els processos de producció i també a assignar d'una manera més eficaç els recursos, de manera que s'obri la via cap a una nova revolució industrial o la quarta revolució industrial.

Les bases tecnològiques d'aquesta orientació són, entre d'altres:

  • internet de les coses (IoT)
  • Sistemes ciberfísics
  • La cultura del «fes-ho tu mateix» (Do It Yourself)
  • Fàbrica 4.0: la indústria 4.0 no es redueix únicament a aquests quatre punts, sinó que va més enllà: és la quarta revolució industrial, de manera que s'emfasitza la idea d'una creixent i adequada digitalització i coordinació cooperativa en totes les unitats productives de l'economia. 

El concepte indústria 4.0 no és una realitat consolidada, sinó que és una nova fita en el desenvolupament industrial que marcarà importants canvis a la societat en els propers anys, fent un ús intensiu d'internet i les tecnologies punteres amb la finalitat primordial de desenvolupar plantes industrials i generadores d'energia més intel·ligents i més respectuoses amb el medi i amb cadenes de producció més ben comunicades entres si i amb els mercats d'oferta i demanda.

 

Font: Viquipèdia

 

"Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals"

ImprimeixCorreu